Lovade ju att lägga ut receptet... kanske nån ger sig på att baka och det blir typ apbra... säg till mig i så fall så jag får hopp om att kanske prova igen nångång...
Jag hittade tillbaka till sidan där jag hittade receptet... länk finns nedan också...
5 dl socker
1 krm salt
1½ dl ljus sirap
1,25 dl vatten
2 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
1 dl hassel- eller valnötter eller
50 gram kakfyllning
Tillagning
Blanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka sockerlagen ganska kraftigt tills ett prov som droppas i kallt vatten kan formas till en kula, lagen är då 135-140º. Det tar 10-25 minuter, snabbare ju vidare kastrullen är.
Vispa under tiden äggvitor och vaniljsocker till hårt skum. Häll sockerlagen i en fin stråle i äggvitan under kraftig vispning. Vispa sedan massan tills den tjocknar. Ju längre man vispar, desto bättre är det, använd gärna köksmaskin eller kraftig elvisp.
Häll upp massan på ett oljat bakplåtspapper och forma, med oljade händer, 2,5 cm tjocka rullar. Rulla dem i nötter, mandel eller kakfyllning. Tryck till lite så att det går in i rullarna. Ställ dem i kylen och skär dem sedan i skivor. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
Bilderna som jag har gör nog inte receptet rättvisa... kolla här istället.
Bakom din rygg - Sofie Sarenbrant
7 years ago
No comments:
Post a Comment