Sunday, September 7, 2008

trädgårsdax!

Vi tog en tur till Plantagen idag för att kolla lite och köpa bl a en lövräfsa. Nu äger vi en alldeles egen räfsa som är grön. Vi funderar allvarligt på att köpa lövblås/sug också för vi kommer få väldigt mycket löv när alla träd börjar fälla ordentligt. Vi köpte även lite annat till trädgården: täckbark att lägga i rabatten, höstljung, kruka att sätta ljungen i och en Trädgårds ABC-bok! Husligt värre! Niclas klippte gräset, då gick jag ut med Helena på vår obligatoriska söndagspromenad med stavar. Väl hemma igen planterade jag ljungen och ställt krukan på trappen.





Se så fint





A B C du är i mina tankar...




Vi har undersökt gräsmattan ordentligt idag och konstaterat att det nog inte är sork eller mullvad ändå . Efter att konsulterat diverse bloggar, trädgårdssidor på Internet så tror vi inte det är det. Vi misstänker mera att det är antingen fåglar som pickat upp mossa i sökandet efter mat eller så är det rådjur som gått och krafsat upp hålen. De mystiska spåren har vi inget svar på men hålen är nog "bara" fåglar eller rådjur i alla fall. Vi får rigga upp en kamera som filmar tomten när vi inte är hemma och på natten så vi kan få klarhet i mysteriet en gång för alla... nån som har mörkerkamera att låna ut?


Det har börjat växa massa knasig svamp i gräsmattan. Den här såg så rolig ut så jag var bara tvungen att ta kort på den...

No comments: