Saturday, June 13, 2009

at inreda ett rum och tvätta ett hus

"Tvätta fasad tvätta fasad tvätta fasad..." I huvudet rullar dessa ord i Svenne banan-takt... det är vad dagen kommer ägnas åt. Vi var på Beckers nya hem igår och införskaffade fasad-tvätt, ett medel som tar bort svarta prickar och en käck skurborste på teleskopkvast som vi ska nöta idag.
Att gå in på färgaffärer är roligt tycker jag. De har så fina exempel uppsatta med tapeter och färgkombinationer så man kan gå och inspireras. Vi ska nämligen måla om hobbyrummet i källaren också. Ett stort rum utan fönster som nu har en ganska sliten vit färg, mysfaktor=0. Rummet är tänkt att användas till gästrum och något slags spelrum (analoga spel aka brädspel). En bäddsoffa som luktar hund som skänkts av Matte och Catherine står där redan samt vårt gamla matbord.
När vi klev in på Beckers igår möttes vi av en helt tom lokal, bara två som jobbade, så vi fick all uppmärksamhet och hjälp vi ville ha. Tjejen hjälpte oss att välja färgprover till rummet (ljusgrönt och en lite mörkare grönt som är tänkt att målas i nån rolig kombination) och visade oss fasad-tvätt och den praktiska teleskopkvasten.
Det är så man mindes tiden som student då man kunde gå och shoppa mitt på dagarna utan att springas ner av horden av arbetare som intar affärerna på helgerna. Problemet var ju bara då att man inte hade pengar att shoppa för, nu har man pengarna men inte tiden. Så mera nationaldagar åt folket som vi kan sorida ut lite på hela befolkningen så vi kan få komma ut och göra av med lite pengar i lugn och ro!

2 comments:

Anonymous said...

Lina på linjen: Billigt tips är att använda diskmedlet Yes som fasadtvätt. Blanda i vanligt vatten. Tipset har vi fått från O:s pappa som är målare. Vi tvättade förra året innan vi målade, o i våras tvättade vi bara för att få snygg fasad igen. Smurtigt värre!!

Unknown said...

Trodde du ja! Att du skulle tvätta fasad alltså. Moahahahahaha. Kidnappningspatrullen hade andra planer.