Friday, January 16, 2009

fredagsmyyyyyyyyys och lite gnäll på lata människor...

Freeeedag! Då hade ännu en vecka gått i våra liv och kommer aldrig åter som Jonas Gardell hade uttryckt sig.. Fast för mig känns det rätt bra. Inte för att veckan varit dålig men det kommer ju nya veckor med nytt innehåll.
Var tredje fredag slutar jag klockan två och idag var det en sån vecka. Det är så skönt att komma hem tidigt just en fredag. Vi passade på att packa bilen full med skräp när jag kom hem. Kartonger, papper, glas, burkar mm mm. Det var dags för en tripp till återvinningsstationen. Bilen blev verkligen proppad, fick inte plats med allt heller... När man väl tömt bilen igen på återvinningen så känns det rätt skönt på något tillfredsställande sätt. Det känns bra att veta att man försöker göra något i alla fall för vår miljö genom att sortera och hoppas de gamla grejerna ska bli nya grejer. Så läser man en sån här artikel så blir man lite less att det fuskas med det folk sortera... Vi försöker sortera så mycket vi kan. Vi skulle vilja ha kompost också men det har inte blivit av ännu... Förra veckan tog vi en promenad dagen innan soporna skulle hämtas och ut med gatan stod alla de gröna sopkärlen i givakt. Vissa var så fullproppade så man såg vad grannarna hade slängt i sina påsar och det var väldigt många som hade stora plastflaskor, sprayflaskor, fullt med mjölkkartonger osv... Det är inte så jobbigt att sortera! Folk är så jäkla lata helt enkelt.

Jaja... fredag som sagt. Fredagsmyyyyyys är nåt som varenda unge vet vad det är för något. Ett nytt begrepp som inte fanns när jag var liten. Kanske vi mös extra på fredagar, jag minns faktiskt inte men vi hade inget namn som det finns nu. Vårt fredagsmys består ikväll av hembakta ciabatta (som står och jäser just nu), kycklingvingar, oliver och något gott att dricka till. TIll efterrätt blir det kladdkaka till På spåret. Häpp!

2 comments:

Vickan said...

har ar det sondagsmys som galler, eftersom vi bada ar lediga den dagen och kommer hem for sent pa lordagarna for att hinna mysa!

annannadesign said...

Hej!
Hittade hit via din andra blog (när jag sökte på recept med havregryn) - men skriver kommentaren här för säkerhets skull... Hittade en mängd mysiga recept på den andra bloggen som jag kommer att prova inom en snar framtid.
Hit kommer jag gärna tillbaka!